Overvloed

26 april 2024

In een tijd waarin het ene alarmerende rapport over het klimaat het andere opvolgt, bundelen fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn hun krachten. In de voorstelling ‘Overvloed’ doen ze cabaret, klimaat en wetenschap in de blender. De uitkomst is een theatervoorstelling waarin je wordt meegenomen in hun verbeelding van de toekomst. En waarin met humor duidelijk wordt wat de gevolgen van klimaatverandering zijn.

 

Welkom in het jaar 2100. Zet je radio aan en hoor hoe het de wereld is vergaan. Staat Nederland op palen? Ziet de Amazone zwart? En is die laatste ijsbeer al verdronken? Of wordt er bij het Greta Thunberg-monument gevierd dat we klimaatverandering hebben gestopt?

 

Na de voorstelling wordt er een podcast opgenomen waarin Patrick en Sjoerd in gesprek gaan met een prominente gast over de vraag: hoe ziet de wereld er in 2100 uit?

 

“Overvloed is een geslaagd experiment van een plezierig, interessant, complementair duo, dat met deze urgente voorstelling meer podium verdient” –Theaterkrant

“De voorstelling heeft diepe indruk op mij achtergelaten” – Marjan Minnesma

 

Sjoerd Groeskamp (1985) is als wetenschapper verbonden aan het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Hij is expert op het gebied van turbulentie in de oceaan en deed de afgelopen jaren onderzoek in Australië en de Verenigde Staten. Hij wordt door media vaak gevraagd om commentaar te geven op nieuws over oceanen, zeespiegelstijging en klimaatverandering.

 

Patrick Nederkoorn (1983) is cabaretier. Hij schrijft voor Spijkers met Koppen en maakte vijf cabaretprogramma’s. Hij werd genomineerd voor de cabaretprijzen Neerlands Hoop en Poelifinario en won de Annie M.G. Schmidtprijs. Patrick speelt dit seizoen ook de voorstelling Hoogtij. Hierover schreef dagblad Trouw “Patrick Nederkoorn brengt een boodschap die beklijft” (*****).

 

 

 

Tekst en spel: Sjoerd Groeskamp en Patrick Nederkoorn
Regie: Titus Tiel Groenestege
In samenwerking met: Amsterdams Kleinkunstfestival, Waterschap Amstel Gooi en Vecht, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee

26
apr

Informatie

Cabaret

20:00 – 21:45 uur

Theaterzaal

Alle leeftijden

Vanaf € 12,50
Koop tickets

Vragen?

 

Lees onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

 

info@huisvanermelo.nl

(0341) 41 22 77