Bibliotheek Noordwest Veluwe

 

 

Bibliotheek Noordwest-Veluwe is in Ermelo dé ontmoetingsplek voor alle inwoners die graag lezen, leren of hun taal- of digitale vaardigheden willen ontwikkelen. In hun eigen tempo, betaalbaar en in een veilige omgeving.

 

Collectie

In de bieb bieden we een uitgebreide mediacollectie: de nieuwste boeken uit de landelijke top 10, maar ook kookboeken, landengidsen, Engelse boeken, wetenschappelijke boeken of boeken die je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Plus duizenden e-books en luisterboeken in onze app. We hebben meer keuze dan je denkt!

 

Activiteiten

Bibliotheek Ermelo biedt activiteiten en cursussen voor jong en oud. Van voorleesochtenden en spelmiddagen tot een cool Digilab, waar kinderen en jongeren kennismaken met de nieuwste technologie en digitale programma’s van de toekomst. Ontwerpen met een 3D printer, vliegen van drones of leren coderen! Ook voor volwassenen bieden we een divers programma. Van schrijfworkshops en leeskringen tot een gezellig avondje uit bij de bibliotheek als we een bekende schrijver of interessante spreker hebben uitgenodigd.  

 

Cursussen

De bibliotheek is er ook voor inwoners die zelfredzamer willen worden. Als je wilt oefenen met het spreken, schrijven of lezen van de Nederlandse taal, dan kun je bij ons terecht. Wil je graag digitaal vaardiger worden? We bieden het hele jaar door digitale vaardigheidscursussen voor beginners. Van leren e-mailen tot veilig internetten. Deze cursussen zijn op je eigen tempo en in kleine groepjes.

 

In de bibliotheek zit een Informatiepunt Digitale Overheid, waar alle inwoners terecht kunnen voor informatie en hulp bij het omgaan met de (digitale) overheid.

 

Kijk op onze website voor onze collectie, actuele agenda en voor meer informatie over het cursusaanbod.

 

Contactinformatie

 

info@bibliotheeknwveluwe.nl

(085) 273 35 75 

 

 

Naar de website