Boer Boris is de baas

03 mei 2024

Al 10 jaar lang beleeft Boer Boris – in talloze boeken – avonturen op en rond zijn boerderij. In ‘Boer Boris is de baas’ komen de bekende tekeningen van Philip Hopman en de fantasievolle teksten van Ted van Lieshout nu ook op het toneel tot leven. 

 

Speciaal voor de 10e verjaardag van deze populaire kinderboekenserie komen twee technici met een levensgrote kijkdoos naar het theater. Bij aanvang staat er een enorme doos op het podium. Langzaam maar zeker vouwen de technici deze open, waarna een driedimensionaal theater ontstaat. Daar verschijnen Boer Boris, zijn machines, de boerderijdieren en zelfs de vogelverschrikkers! 

 

De voorstelling volgt het verloop van een dag en ieder dagdeel maakt Boer Boris iets nieuws mee. Hij krijgt een cadeau, helpt waar hij kan met zijn rode tractor en houdt de technici in de gaten, want die maken steeds ruzie. 

“Wie is er hier de Baas?
Jij niet, pas op, afblijven, kijk uit! Waarom zat je nou daaraan, waarom? Wie is er hier de baas?
Ja, nou is het stuk, helaas.” 

 

Als de technici zich ook nog met de inhoud van de verhalen gaan bemoeien en zelf Boer Boris willen spelen, moet Boris ingrijpen. 

“Wie is er hier de baas? Boer Boris is de baas.” 

 

‘Boer Boris is de baas’ is gebaseerd op de bekende prentenboekreeks, maar je hoeft de verhalen niet op voorhand te kennen. Boer Boris is in geïllustreerde vorm onderdeel van de voorstelling. Een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar die zichzelf en de wereld om zich heen ontdekt, over identiteit, en oorzaak en gevolg.

 

03
mei

Informatie

Familie

11:00 – 11:50 uur

Theaterzaal

Alle leeftijden

Vanaf € 12,50
Koop tickets

Vragen?

 

Lees onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

 

info@huisvanermelo.nl

(0341) 41 22 77