Spot On: Het startsein voor een rijk gevuld cultureel seizoen

De opening van Spot On Ermelo werd gedaan door wethouder van cultuur Hugo Weidema, die ook het startschot gaf voor het culturele seizoen. Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. en Cultuurkust hebben voor de tweede keer op rij dit culturele evenement georganiseerd.

 

Meer dan 20 culturele instellingen hebben hun krachten gebundeld en het Raadhuisplein en het Huis van Ermelo omgetoverd tot een uitmarkt vol culturele ontdekkingen en voorproefjes. Bezoekers konden zich verdiepen in de veelzijdige wereld van cultuur.

Op het zonovergoten Raadhuisplein was de sfeer goed. Op het plein stonden de stretchtenten die het geheel een sfeervolle uitstraling gaven. De All Times Bigband, onder leiding van een nieuwe dirigent, kondigde de wethouder op een muzikale wijze aan. De muziek die de band speelde, was de start van een zeer geslaagde dag. De wethouder sprak het publiek toe en legde uit waarom een cultureel evenement als Spot on Ermelo belangrijk is. Het heeft een belangrijke verbindende factor voor de gemeenschap. 

 

“Wij zijn klaar om je het komende seizoen te verwelkomen voor een theatervoorstelling, een filmvoorstelling, een lezing, bewonersbijeenkomst en een raadsvergadering in het Huis van Ermelo. We openen dit seizoen met een feestelijke uitmarkt Spot On Ermelo.”
– Wethouder cultuur, Hugo Weidema –

 

Dit jaar was Spot On Ermelo vooral bedoeld om cultuur op een actieve manier te beleven, te ontdekken, te proeven en te ervaren. De leerlingen van Dans & Theaterstudio Annemieke Bais en TOP Sport & Dansstudio hebben op het buitenpodium diverse optredens gegeven. De stemmen van Vocalgroup The People United klonken fantastisch samen. Spot On Ermelo werd muzikaal afgesloten door het harmonieorkest van Excelsior.

 

Bezoekers konden op het historischplein meer te weten komen over de geschiedenis van Ermelo dankzij het museum: Museum Parkzicht – GGZ, Molenstichting ‘De Koe’ en de Oranjevereniging Ermelo. Ermelo heeft een rijke geschiedenis gezien vanuit verschillende domeinen. 

 

Op het kunstplein konden deelnemers aan de hand van workshops van StEK, Leonardo da Vinci en gemaakt door Kim ervaren dat iedereen een artiest in zich heeft. Cultuurkust toonde aan dat je geen groot toneel of decor nodig hebt om theater tot leven te brengen. Vanuit hun eigen bus voerden ze een toneelstuk op waar het publiek in werd meegenomen. Stichting Culturele Dialoog Ermelo, Filmhuis Ermelo, Regio Harmonie De Verbinding vertegenwoordigden op ieder hun eigen wijze het cultuurplein.

 

Ook maatschappelijke organisaties, zoals de Bibliotheek en Welzijn Ermelo, hebben workshops voor de jeugd georganiseerd. De jongere generaties laten kennismaken met cultuur is een belangrijke missie, omdat ze daarmee leren de wereld door een andere bril te bekijken. Het Streekarchivariaat Noordwest Veluwe en de stichting Natuur- en Milieuplatform gaven in het Huis lezingen over uiteenlopende onderwerpen. De stroopwafelconcerten opende Spot On in het Huis van Ermelo en gaven het stokje door aan theatergroep Spiegel en het Filmhuis.

 

Spot On Ermelo en de Nationale Sportweek vielen samen, daarom was er ook een sportplein ingericht. Fencing Ermelo, High On Life Yoga, en Sparta Ermelo gaven clinics. BAP Ermelo Vechtsport en Fencing Ermelo gaven demonstraties van schermen en vechtsporten. Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. had een beweegplein ingericht met allerlei beweegvormen.