Spot On 2022 een groot succes

Vrijdag 30 september was de officiële onthulling van de naam van het gebouw. Het krijgt de naam ‘Huis van Ermelo’ mee. Het gebouw is onderkomen van; Gemeente Ermelo, Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. als exploitant van De Dialoog, Bibliotheek Noordwest Veluwe, Meer inzicht, Welzijn Ermelo, Streekarchivariaat en natuurlijk de Politie.

 

Zaterdag 1 oktober was het dan eindelijk zo ver. Met de inwoners, cultuurmakers en cultuurliefhebbers van Ermelo vierden we de opening van Nieuwbouw Gemeente en het theater De Dialoog. Ook vierden we de start van het cultureel jaar en natuurlijk 50 jaar Ermelo zelfstandig.

 

De feestelijk opening werd gevierd onder de naam ‘Spot On Ermelo’. Er waren 45 activiteiten en er kwamen duizenden bezoekers op af. In de theaterzaal werden diverse concerten en optredens gegeven, net als buiten op het podium. Er was een kunst & cultuur markt, workshoptenten en als slotstuk van de avond vertelde de Zandprinses op spectaculaire wijze het verhaal van Ermelo.

 

In ‘Huis van Ermelo’ werd er door de gemeente een rondleiding gegeven, was er een fototentoonstelling en een taartenbakwedstrijd. Je kon voor deze keer de Raadszaal binnen stappen en op plekken komen waar je normaal gesproken niet zo makkelijk komt. De bibliotheek trok veel bekijks met o.a. het prachtige Digilab dat helemaal klaar voor de toekomst is. Jong en oud kunnen hier van veel leren op digitaal gebied.

 

In het Grand Café van De Dialoog werd koffie, thee en frisdrank geserveerd met een een petit four van de echte bakker. Heb jij ook kennisgemaakt met de theatertypetjes Mario en WC-juffrouw Bep, echt hilarisch.

 

Het lijkt er op dat Spot On Ermelo volgend jaar terug komt. Hopelijk groeit dit uit tot een festival dat niet alleen inwoners aantrekt maar ook bezoekers van ver buiten Ermelose grenzen. Grote complimenten voor Cultuurkust die van Spot On Ermelo een denderend succes wisten te maken.

 

Foto’s zijn van: Ermelo van Nu, Gemeente Ermelo, All times Big Band en De Bibliotheek.