Koffieconcert

Elea Bekkers & Christian Chamoun

14 december 2024

In de foyer van het Huis van Ermelo worden regelmatig gratis koffieconcerten gegeven. Iedere keer neemt een ander muziekgezelschap je mee op een muzikale reis. Laat je verrassen, inspireren en ga op ontdekking.

 

Het bijwonen van het concert is gratis. We hebben een koffieconcert arrangement samengesteld, bestaande uit koffie/thee en huisgemaakte taart van ‘Proeverij de Ontmoeting’ voor €6.

 

‘xx, Lotte’ van Elea Bekkers & Christian Chamoun is een hedendaags-romantisch feministisch antwoord op de rol van vrouwen in de klassieke literatuur, met name in Goethes ‘Die Leiden des jungen Werther’. Charlotte is niet langer een levenloos object van liefde, maar een echte persoon die eindelijk haar verhaal deelt.

 

Door 17 liederen in de stijl van Schubertiades, even geworteld in de moderne harmonieën van blues, rock en Arabische muziek als in de westerse klassieke traditie, geven schrijver/zangeres Elea Bekkers en componist/pianist Christian Chamoun Charlotte een stem.

 

Elea Bekkers & Christian Chamoun

Mezzosopraan, tekstschrijver en actrice Elea Bekkers (1992) zet grote vraagtekens bij dogma’s en grenzen die binnen en tussen muziekgenres bestaan. Met een Leitmotiv van het persoonlijke lijden van de mens, gaat Elea Bekkers op zoek naar de grenzen van haar stem, de concertruimte, en wat muziek zou kunnen betekenen. Elea studeerde aan het Utrechts Conservatorium en de Schauspielschule Wien en is woonachtig in Zutphen. Ze was recent te zien in de theatervoorstelling ‘The Circle of Truth’. 

 

Componist en pianist Christian Chamoun (1986) schrijft zijn muziek soepel en gepassioneerd, met als doel een licht te schijnen op de vele facetten van het leven. Hij is niet alleen expressief op papier, maar ook op het podium. Hij gelooft in de kracht van muziek om de realiteit te veranderen en hoopt dat zijn vurige liefde voor muziek anderen aansteekt. Christian heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en is woonachtig in Gemmenich, België.

 

‘xx, Lotte’ is ook beschikbaar as album, op  streamingdiensten en ook op cd, vinyl en cassette via www.eleabekkers.com/xx-lotte.

 

14
dec

Informatie

Muziek

10:30 – 12:00 uur

Foyer

Volwassenen

Vrije inloop

Vragen?

 

Lees onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

 

info@huisvanermelo.nl

(0341) 41 22 77